prijs op aanvraag

Rijksmonument

De status van Rijksmonument biedt afhankelijk van het gebruik van het gebouw (of overwegend zakelijk of overwegend privé) verschillende mogelijkheden voor onderhoudssubsidies door de overheid.

Zo is er op dit moment een zesjarige subsidie verstrekt t.b.v. het onderhoud die loopt tot 2025.

Ook kan onder voorwaarden bij het Rijk een gedeelte van het aankoopbedrag gefinancierd worden met een laag renderende hypothecaire lening.

Meer informatie?

Meer informatie over de exposities, het gastenverblijf, de omgeving en de geschiedenis van de kazerne is te vinden op de website www.lakaserna.nl of klik hieronder:

Verwarming en warm water

Het gebouw is voorzien van zonnecollectoren t.b.v. de verwarming en de warmwatervoorziening. HR cv-ketel, buffervat (500 liter) en andere toebehoren zijn van 2011/2012.

Bad Nieuweschans

Bad Nieuweschans is een in 1628 gebouwde vesting op de grens met Duitsland. Veel van de geschiedenis is terug te vinden in de oude historische kern, het beschermde dorpsgezicht, met o.a. de Voorstraat (voormalig exercitieterrein).

Het dorp ligt aan de snelweg A7 en heeft een treinstation met ieder uur een trein richting Groningen en één richting Leer Dld). Met de auto is de stad Groningen een half uur rijden.

Het dorp heeft een goed geoutilleerde supermarkt en een basisschool.

Meteen bij het dorp zijn er bossen, waterpartijen en de rivier de Westerwoldse Aa die 7 km verderop uitmondt in de Dollard (onderdeel van Werelderfgoed de Waddenzee).

Ten noorden van het dorp zijn de karakteristieke Dollardpolders. Door hoogteverschillen en oude slaperdijken kun je goed zien dat dit land in eeuwen teruggewonnen is op de zee.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging info@lakaserna.nl of telefonisch 0597 856422.